Motorsågar

Stihl tillverkade sin första motorsåg för över 90 år sedan och idag är det världens mest sålda motorsågsmärke. Med den kunskap och kraften du får från Stihls motorsågar har du vad som krävs för att klara de skogs- och trädgårdsutmaningar du ställs inför. Sväng förbi butiken för att få vägledning av ett proffs. Vi har motorsågar för alla typer av arbeten. För nedtagning av mindre träd och buskar likväl som större sågar för dig som arbetar i skog och mark. Dessutom har vi den säkerhetsutrustning och skyddskläder som krävs för att du ska kunna utföra ett säkert jobb.

 

Stihl säljs inte överallt

Stilhs produkter går inte att köpa varsomhelst. De säljs endast genom servande fackhandlare för att garantera dig kompetent rådgivning och personlig service. Därför är vi stolta över att vi på EKEBÄCKS är återförsäljare för hela Stihls produktsortiment. Är du nyfiken på vilka andra Stihlprodukter vi har i lager? Läs mer på våra sidor om skog och trädgård.

Vill du läsa mer om Stihl så rekomenderar vi Stihl garden för hemmafixare och trädgårdsentusiaster. Där finns ett bra urval av produkter som passar bra för din trädgård. Om du arbetar professionellt inom skogen, trädgårds- och parkvård eller är intresserad av hela vårt sortiment hittar du det på stihl.se

 

Tre motorsågstips från Stihl

Använd rätt skyddsutrustning

Rätt skyddsutrustning är A och O. Använd alltid hjälm med visir, rejäla handskar och skyddsstövlar eller kängor med sågskydd och stålhätta. Byxor med sågskydd som stoppar kedjan om du skulle såga snett eller slinta är också ett måste. Och glöm inte hörselskydd! Om du inte väljer en motorsåg från vårt batterisortiment förstås.

Kontrolera motorsågen innan du börjar

Innan du börjar, kontrollera alltid att det finns kedjeolja kvar som smörjer kedjan. Kontrollera även att kedjan är rätt spänd genom att först släppa på kedjebromsen, dra sedan försiktigt och känn efter så att den inte sitter för löst eller för hårt. Sedan är det fritt fram att sätta igång!

Torr och säker förvaring

När du klar är det bra att förvara din motorsåg torrt och dammfritt, utom räckhåll för både barn och direkt solljus. Och glöm inte att rengöra kedja och svärd och spraya det med skyddsolja efter användning.