Rengöringsmaskiner

Med rätt maskiner och hjälpmedel går rengöringsarbetet som en dans och du får mer tid över till annat. Hos oss på EKEBÄCKS hittar du rätt högtryckstvätt, grovdammsugare och tillbehör från det kvalitativa märket Stihl. Rätt maskin är en bra investering för både hemmafixaren, lantbrukaren och entreprenören.

Högtryckstvätta med Stihl

Rätt utrustning gör varje trädgårdsarbete till ett rent nöje. Stihls högtryckstvättar är kraftfulla, ergonomiska och har en svirvelkoppling som gör att du slipper tvinnade slangar. Men rätt maskin går jobbet lätt!

Grovdammsugare och våtdammsugare

Med en dammsugare från STIHL blir det rent och snyggt både hemma, i garaget, verkstaden eller i industrifastigheten. Många praktiska detaljer som till exempl direktanslutning av elverktyg på dammsugaren där spån, damm och så vidare sugs upp medan du arbetar. Därför går allting mycket enklare med en dammsugare från Stihl. Inte heller vätskor är något problem för dessa mångsysslare.

Tre tips från Stihl om högtryckstvätt

ANVÄND LÄGSTA TRYCKET PÅ TRÄ

Trädgårdsmöbler eller altaner i trä kan vara känsliga för högt tryck. Börja på lägsta nivån och närma dig ytan på lite avstånd. Undvik skadade områden som annars kan flisas sönder av trycket. Jobba uppifrån och ner och alltid i träets fiberriktning – inte emot den. Ska du rengöra en altan är det enklast och smidigast att koppla på en altantvätt.

BLANDA ÄTTIKA, DISKMEDEL & VATTEN

Ett tips mot alger är att blanda 2 dl ättika och några droppar diskmedel i 1 liter varmt vatten. Applicera blandningen med en rotborste på området som ska rengöras och avsluta med högtryckstvätten. Lycka till!

GÅ NÄRMARE – OM MATERIALET TÅL DET

När man ska göra rent en robustare yta som metall kan man gå närmare och öka trycket. Man kan också använda ett roterande munstycke om man behöver extra hjälp att bekämpa smutsen. Men testa trycket på ett mindre område först för att se resultatet!